Zaterdag 4 april moesten de GJO'ers (en hun ouders) vroeg uit de veren om op tijd op Schiphol te staan. Frank, Edwin en Jelmer waren de avond ervoor al met de bestelbus met instrumenten en bepakking al bij het hostel 'Equity Point' gearriveerd. Met slechts handbagage verliep de reis voorspoedig en al snel kon het gezelschap het centrum van Praag in.
Na wat vrije tijd verzamelde de club zich voor een lunch en vervolgens de generale repetitie voor het concert in Koorhuis Hlalol. Tot ieders verbazing zat het koorhuis afgeladen vol tijdens het concert. Wat een feest! Het vroege opstaan speelden diverse leden parten, maar al met al werd er een mooi concert gespeeld met een fantastische solo voor onze Sophie op triangel. (Maar het leverde haar wel de bloemen van de dirigent op. :))


Na een zeer lange avondmaaltijd bij een Chinees restaurant, taaiden de meeste leden al snel af.
Zondag 5 april was de dag om veel cultuur te snuiven in Praag. De Petrinheuvel werd beklommen, de Burcht werd bezocht en uiteraard werd ook de Karelsbrug niet overgeslagen. Na een veel vlottere maaltijd bij een pizzeria (ja, u leest het goed, we hebben zéér Tsjechisch gegeten…) was er nog even een avondwandeling voor vele leden, maar om 23.00 uur was iedereen weer binnen boord. In tegenstelling tot de eerste avond, was er vanavond meer tijd en energie voor nog een gezellig samenzijn.
Zondag 6 april vertrokken we na het inpakken van de bestelbus richting het oude stadsplein met de astronomische klokken. De Paasmarkt en de sneeuw maakte het sfeertje compleet. Keurig op tijd werd te voet vertrokken naar de Sint Martin in the Wall church. Na een uur buiten koukleumen in de sneeuw werden we er eindelijk in gelaten. Terwijl het orkest nog even generale repetitie had werd er voor 35 man lunch gesmeerd, die nog snel verorberd kon worden voordat het concert begon.
Met wederom een zaal die afgeladen vol was werd de buitenlandse reis feestelijk afgesloten, met een zeer geslaagd concert en de wereldpremière van het door Eline Berends geschreven werk 'Black eyes'.
Na het concert werd er zo snel mogelijk ingepakt, zodat Frank, Edwin en Jelmer vlot konden vertrekken en de overige reizigers weer op tijd op het vliegveld zouden staan. Moe maar voldaan waren we om 20.00 uur weer op Schiphol en Frank, Edwin en Jelmer kwamen later die nacht gelukkig ook weer heelhuids thuis.