Mozart wants you 2 sing Zauberflöte

Het Goois Jeugd Orkest en Susanne Dengler (musical- en operettezangeres en zangcoach) slaan de handen ineen voor een nieuw project: Zauberflöte voor èn door jeugd. Daarvoor zijn we op zoek naar zangers (m/v). We hopen dat jij mee doet!

Wat gaan we doen?

We gaan "De Zauberflöte", de opera van Mozart, uitvoeren met jeugdsymfonieorkest en zangers. Deze uitvoering is speciaal bedoeld om uitgevoerd te worden voor en door jeugd. Na een jaar voorbereiding zullen we in november of december 2017 een middag- en een avondvoorstelling spelen in studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Een geweldige studio, met ruimte voor 400 man publiek per voorstelling. Aangezien deze voorstelling ook heel goed te gebruiken is voor middelbare scholieren met CKV hopen we in november (en evt. december) 2017 ook op enkele scholen de voorstelling nog eens uit te voeren.

Meedoen?

De audities voor zang zijn op zondag 13 november. Wil je meedoen, meld je dan uiterlijk donderdag 3 november aan! Dit doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dan een inschrijfformulier toegestuurd en ontvangt de verdere instructies voor de audities. Wil je in het orkest mee doen? Word dan lid van het Goois Jeugd Orkest. Dit is dan niet alleen voor het Zauberflöte-project, maar ook voor de reguliere activiteiten van het orkest. Lid worden kan door het aanmeldformulier in te vullen: klik hier.

Je kunt dan eerst een paar repetities uit komen proberen voordat je definitief besluit of je lid wordt. (Het GJO is vanaf ca. 14 jaar oud; ben je jonger dan ben je van harte welkom in het jGJO.) Zowel de zanglessen als de orkestrepetities van het GJO vinden plaats op vrijdagavond van 18.15u tot 21.00u. De zanglessen zijn in Bussum, de orkestrepetities in het MCO in Hilversum.

Kosten

Deelname aan de audities is gratis. Word je als zanger (m/v) geselecteerd, dan krijg je een jaar lang zanglessen en repetities met het orkest, met als hoogtepunt natuurlijk de voorstellingen. Hiervoor bedraagt de bijdrage € 195,- te betalen in drie termijnen van € 65,- (nov '16, mrt '17 en juli '17). Word je lid van het orkest dan betaal je de reguliere contributie van € 200,- per seizoen.

De rollen

Papageno vogelhandelaar, die zelf een vreemde vogel is, vrolijk en komisch karakter
mannelijk, bariton
Papagena zowel als oud vrouwtje als jong meisje
vrouwelijk, sopraan
Tamino prins, is een held op sokken en verliefd op Pamina
mannelijk, tenor
Pamina prinses, dochter van de koningin der nacht, lief meisje, is verscheurd tussen liefde voor Tamino en haar moeder
vrouwelijk, sopraan
Koningin v.d. Nacht in het begin aardig, maar wordt gemeen, is de moeder van Pamina
vrouwelijk, hoge sopraan
Sarastro op het eerste gezicht kan je bang voor hem zijn, hij is de heerser van de dag en wil Pamina inwijden in de geheimen van het leven
mannelijk, lage bas
Monostatos donker type, kan gemeen overkomen, wil Pamina hebben, hulpje van Sarastro
mannelijk, tenor
Drie dames hulpjes van de Koningin van de Nacht
vrouwelijk, sopraan

mozart poster